Õunapuud on mahlakatest õuntes lookas, pihlapuud punetavad mõrkjatest marjadest ning metsa all säravad sügavpunased pohlad. Kätte on jõudnud sügisene saagikoristuse aeg ning võimalus loodusandidest midagi põnevat kokku keeta. Seetõttu kutsume taas huvilisi osa võtma ELFi moositalgutest, mis toimuvad tänavu juba kümnendat aastat järjest.
Mida moositalgutel tehakse? Keerulist pole miskit ja kõik keerleb õunte ümber: õunu tuleb korjata, pesta, koorida ja koos põnevate lisanditega moosiks keeta. Ja nii üha uuesti. Mida aga lisada õuntele, et sünniksid eriti põnevad ja maitsvad moosid? Siin ei ole muud, kui tuleb vaid fantaasial lennata lasta. Valikus on erinevad köögiviljad, marjad, maitseained...
Moositalgute üllas eesmärk on varustada maitsva moosiga kõiki 2020. aastal toimuvate ELFi talgute hommikuseid pudrusööminguid. Kui soovid, et ka Sinu (n)imeline moos talgulistel keele alla viiks, siis tule appi moositalgutele! Kui sul on olemas oma isiklik koorimisnuga või mõni põnev moosiretsept, haara needki kaasa. Tänavu proovime esmakordselt valmistada ka siirupit, peamiselt arooniatest.
Üritus toimub traditsiooniliselt hubases Palupõhja Looduskoolis keset maalilist Alam-Pedja looduskaitseala. Tööst vabadel hetkel saab uudistada ümbruskonda, kasta ennast karastavasse jõevette või nautida saunaleili. Ja kui veab, saab silmata mõnda metslooma. Loodus on siinkandis rikkalik ja avastamisrõõmust puudu ei tule.
Ja nagu igal aastal, juhivad neid talguid moosispetsialistid Pille Tammur ja Tuuli Tsahkna.