Üks täiuslikumaid talgukoogi retsepte kõlaks umbes niimoodi. Võtke üks osa sügist, imelist loodust, külalislahkust, saarelist muhehuumorit ning kaks osa Abrukat, segage kokku, laske natuke päikest peale paista ja kaunistage mõne ülelendava linnuparvega.
Just säärast kooki küpsetame üheskoos mihklikuu teises pooles Abruka saarel. Talguliste abikäsi ootab siin vana ja väärikas puisniit, et selle alt väiksemat võsa eemaldada ja veiste toiduplatsi laiendada.
Kui meri annab, saame talgukoogi eelroaks mekkida ka suitsukala ning desserdiks on saunaleil ja võõrustaja pajatused Abruka asjust. Kuna kant on kauge - kahe maa ja kolme mere taga - siis koguneme juba neljapäeva õhtuks ning koduteele sätime pühapäeva lõunast.
Talguid toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.