Õunad on järjepanu valmimas ja ega marjad ning muu purki pistmiseks sobilik kraam metsa või peenramaale ei jää. Just nüüd ongi käes õige aeg kogu see hää ja parem kraam tulevaks aastaks purkidesse valmis villida.
Moosikeetmise nädalavahetuseks on traditsiooniliselt septembrikuu kolmas nädalavahetus ning ka kohaks on juba oma järeleproovitud hääduses Palupõhja Looduskooli köök.
Sestap haarakem taas kaasa õunakoorimisnoad, hüvad ideed õunamoosi retseptideks, rõõmus tuju ja rikkalik kogemustepagas ning kogunegem jahedate sügisilmade eest kuuma pliidi ümber.
Kui keegi veel ei tea, siis moosikeetmistalgutel kooritakse õunu, hakitakse õunu, tassitakse õunu, otsitakse purke, nuputatakse mida õuntele lisaks purki pista, pestakse purke, maitstakse kollektiivselt valmivat kraami, villitakse tulikuum moos purkidesse. Ja hakatakse otsast peale. Ja siis veelkord. Ja veelkord. Nõrkemiseni : )
Ometi jääb sellest kõigest alati jaksu üle, et jalutada metsas ja rabas, ujuda veel kinnikülmumata Emajões, riisuda lehti, laduda puid, kütta sauna, mängida väsimatu talgukoeraga palli ning nautida varasügist veel mitmel-setmel moel.