Igal sügisel on juba traditsiooniks saanud, et hülgame korraks kiinid, kirved ja rehad ning haarame kätte kulbid ja purgid, et keeta maitsvat ja tervislikku moosi tuleva aasta ELFi talgulistele.
Moosikeetmise kohaks on juba oma järeleproovitud hääduses Palupõhja Looduskooli köök. Haarakem sinna kaasa õunakoorimisnoad, hüvad ideed õunamoosi retseptideks, rõõmus tuju ja rikkalik kogemustepagas ning kogunegem jahedate sügisilmade eest kuuma pliidi ümber.
Kui keegi veel ei tea, siis moosikeetmistalgutel kooritakse õunu, hakitakse õunu, tassitakse õunu, otsitakse purke, nuputatakse mida õuntele lisaks purki pista, pestakse purke, maitstakse kollektiivselt valmivat kraami, villitakse tulikuum moos purkidesse. Ja hakatakse otsast peale. Ja siis veelkord. Ja veelkord. Nõrkemiseni : )
Ometi jääb sellest kõigest alati jaksu üle, et jalutada metsas ja rabas, ujuda veel kinnikülmumata Emajões, riisuda lehti, laduda puid, kütta sauna, mängida väsimatu talgukoeraga palli ning nautida varasügist veel mitmel-setmel moel.
Talgujuhid on Pille Tammur ja Tuuli Tsahkna.